0Item(s)

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zgodovina

  • V nekaterih civilizacijah so jo poznali po svoji skrivnostni lepoti, divji milini in prepoznanih terapevtskih lastnostih, ki so se prenašala iz roda v rod.
  • Imenovano "rastlina za zdravje in lepoto", "opekline", "prva pomoč" in celo "čudežna rastlina", so opisovali že leta 1500 pr.n.št. na papirusu v mestu Ebers. Ti starodavni egipčanski dokumenti opisujejo natančno Alojino medicinsko vrednost. Ker je bila rastlina, ki daje zdravje, lepoto in večnost, je bila zapisana kot rastlina nesmrtnosti.
  • Avtor antičnih - grških zeliščnih vodnikov, Diokonid (41-48 AC) je zapisal, da rastlina umirja spanec, krepi telo, uravnava delovanje in čisti želodec in se lahko uporablja za rane ter se uporablja v primeru hemoroidov, glavobola, izgube las, bolezni dlesni in ust, sončnih opeklin, ter pri draženju kože in še več…
  • Cesarsrvu mistične Kitajske so suličasti listi zdravilne Aloe poosebljali svete nohte božanstva, imenovali so ga "Lu-Hui", verjamejo so, da je ugodno delujejo na zdravje, srečo, ljubezen, dolgoživost in plodnost.
  • V Indiji je bila Aloe imenovana za »božanski žezlo«, saj so njeni listi kazali na nebesa.
  • Ameriški Indijanci so jo imenovali "Nebeška čarobna palica"in je bila del skupine šestnajstih svetih rastlin, ki so se oboževale kot božansko.
  • Na Japonskem je bila znana kot "Ishra Irasu", kar pomeni, "ne potrebuje zdravnika". *Afriška plemena so med epidemijami gripe prisegala na Aloejo, saj pomaga pri uničenju virusov.
  • Omenjena je tudi v Svetem pismu: Janez Krstnik 19:39.

Danes v naravi najdemo več kot 600 vrst aloj, a ima le nekaj njih učinkovine, ki so koristne našemu telesu.

Od vseh se Aloe Arborescens ponaša z najvišjo vsebnostjo aktivnih učinkovin, skritih v mehki sredici svežih, zelenih listov. Kvaliteten, okusen in naraven bio sok Aloe Arborescens se lahko pridobi samo z naravnim procesom ekstrakcije iz svežih in zdravih listov, ki se jim je odvzame aloin. Predelava listov se izvede takoj po trganju, saj se le tako ohranijo vse učinkovine.