0Item(s)

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Sestava

AMINOKISLINE
MINERALI
SALICILNA KISLINA
ANTRAKINONI
POLISHARIDI
VITAMINI

 

AMINOKISLINE

Preizkusi Amino Analyzer so bili izvedeni na številnih pripravljenih vzorcih Aloe Arborescens, ki so bili najprej izpostavljeni centrifugiranju in nadaljnjim filtriranjem.

Test je bil opravljen v treh delih:

  • hidroliza za izločitev aminokislin
  • ločevanje sproščenih aminokislin
  • identifikacija in kvantifikacija ločenih aminokislin.


Aloe Arborescens vsebuje številne aminokisline: asparaginsko kislino, glutaminsko kislino, alanin, fenilalanin, arginin, levcin, izolevcin, lizin, histidin, prolin, metionin, treonin, triptofan, serin, glicin, valin, tirozin. Uporabljajo jih tudi celice kot viri prehrane in kot osnova za temeljne fiziološke aktivnosti. Pri primerjavi vzorcev pripravljenih na osnovi Aloe Vere in Aloe Arborescens je A. Arborescens vsebovala višjo raven prolina, tirozina, fenilalanina, histidina, arginina, triptofana.

Fenilalanin je pomemben kot anti-depresive, medtem ko je triptofan pomemben za metabolizem spanja. Iz metabolizma triptofana izhaja melatonin, to je hormon, ki ga proizvaja črevesna žleza in deluje kot regulator spanja. Številne klinične študije, izvede na različnih delih sveta, so pokazale, da melatonin deluje proti razvoju nekaterih resnih bolezni. Zato lahko triptofan, ki je v pomembni količini prisoten pri Aloe Arborescens in posredno povezan z melatoninom, pomembno vpliva in upočasni razvoj bolezni. To je pokazala klinična študija, objavljena v Natu. Immun. leta 1998 izvedena na skupini 25 bolnikov z različnimi vrstami trdnih tumorjev (pljuč, prsnega koša, prebavnega sistema, možganov), ki jih ni bilo mogoče zdraviti s konvencionalnimi terapijami.
Bolniki so bili razdeljeni v dve skupini: ena je vzela le melatonin, drugi melatonin in Aloe Arborescens. V drugi skupini so tumorji prenehali rasti v 60% primerov s povečanjem preživetja v 37% primerov eno leto po začetku zdravljenja. Ta študija kaže pomemben dejavnik, da bi kombinirana uporaba različnih bioloških snovi pri zdravljenju patologije, kot je rak, lahko bila posebej koristna in koristna za bolnike brez stranskih učinkov.

AMINOKISLIN ALOE ARBORESCENS ALOE VERA
Proline 113,00 17
Tyrosine 19,97 14
Fenilalanin  17,33 14
Histidin   21,37 14
Arginin  19.00 14
Triptofan 57,60 30
Serine      20,69 20


Stopnje aminokislin v Aloe Arborescens v primerjavi z Aloe Vero, opravljena z Amino Analyzerjem.

MINERALI

Poraba teh anorganskih snovi je potrebna za številne biokemične in fiziološke procese v telesu. Aloe Arborescens vsebuje kalcij, magnezij, natrij, kalij, kolino, železo in cink.

KALCIJ: koristi pri zdravljenju in preprečevanju osteoporoze je dobro znana in je bistven dejavnik pri zdravju kosti. Kalcij bi po nekaterih študijah lahko preprečil raka na črevesju. Prispeva tudi k preprečevanju kardiovaskularnih bolezni in lajšanju mišičnih krčev.

MAGNEZIJ: najdemo večinoma v naših kosteh in medceličnih tekočinah, dejansko pa sodeluje pri vseh večjih bioloških procesih: od presnove glukoze do proizvodnje endocelularne energije, do sinteze jedrskih kislin in beljakovin. Ohranjuje celovitost celičnih membran, sodeluje pri krčenju mišic in pri sproščanju impulzov živčnih celic. Magnezij deluje v sinergiji s kalcijem, vendar se v nekaterih reakcijah dejansko obnašajo antagonistično proti drugemu, na primer pri sintezi jedrskih kislin in beljakovin, kjer kalcij zavira te procese, jih spodbuja magnezij. Oba pa sodelujeta pri izdelavi ATP. Magnezij uravnava količino kalcija, ki vstopa v celice, da bi spodbudila vitalne funkcije, kot je delovanje srca. Uporaba magnezija se je izkazala za zelo učinkovite pri boleznih živčnega sistema.

NATRIJ IN KALIJ: sta bistvena minerala za uravnoteženje celic in za najpomembnejše encimske procese. Pomagata pri ohranjanju zdravega delovanja živčnega sistema in mišic. Prisotnost kalija v rdečih krvničkah naše krvi, je nepogrešljiva za prevoz ogljikovega dioksida.

KROM: je pomemben za uravnavanje ravni sladkorja v naši krvi. Prednost daje proizvodnji inzulina in je zato koristen pri preprečevanju in zdravljenju sladkorne bolezni.

ŽELEZO: je še posebej pomembno za celično dihanje, sodeluje pri proizvodnji karnitina pri sintezi kolagena in elastina. Preprečuje in ozdravi anemijo, izboljša fizično učinkovitost in poveča raven energije. Železo je pomemben faktor pri prenosu kisika po krvi, saj veže kisik na hemoglobin v rdečih krvničkah, sodeluje tudi pri celičnem dihanju in presnovi aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfitov ter v številnih drugih reakcijah. Železo vsakodnevno izgubljamo z žolčem, urinom in skozi kožo. Ženske ga izgubljajo tudi z menstrualno krvjo.

MANGAN: je mineral, ki sodeluje pri nekaterih vidikih koagulacije krvi. Še vedno se ne zavedamo natančne vloge mangana, kljub temu pa je pomemben za dobro delovanje možganov v boju proti shizofreniji in živčnim boleznim na splošno. Njegova prisotnost je v vsakem primeru potrebna za presnovo glukoze.

CINK: je že dolgo znan po stimulativnem učinku na imunski sistem. Aktivira več kot 200 encimov, tudi tistih, ki sodelujejo pri sintezi DNA in RNA, ter imajo primarno vlogo pri delovanju celičnih membran.

SALICILNA KISLINA

Aloe Arborescens vsebuje salicilno kislino. Njene funkcije segajo od njegovega protivnetnega učinka do antiseptičnega delovanja. Zaradi nje ima gel Aloe Arborescens ugoden protivnetni učinek in posledično zmanjšuje bolečine.

ANTRAKINONI

Antrakinoni v gelu aloje praviloma niso prisotni, ker jih med samo predelavo odstranijo tako, da se skorjo lista loči od sredice. Antrakinoni po zaužitju delujejo neposredno na steno debelega črevesa tako, da stimulirajo in spodbujajo krčenje, kar potiska blato naprej. Peristaltiko sprožijo z izločanjem vode in elektrolitov. Delovati začnejo v približno šestih urah po zaužitju, kolikor traja, da pridejo do debelega črevesja, kar posledično pospeši peristaltiko in da odvajalni učinek. Ker je učinek zelo močan, se za ta namen skoraj ne uporablja, oziroma morajo biti odmerki zelo majhni in uporabljeni kratek čas. Antrakinoni dajejo smoli aloje močan grenak okus. Sem uvrščamo aloin ali barbaloin, izobarbaloin, aloinska kislina, cimetna kislina, krizofanska kislina, alo-emodin.

V sveži rastlini so antrakinoni v obliki antranolov, to so reducirane oblike, ki se v procesu obdelave oksidirajo do antrakinonskih. Ta proces je zelo pomemben, ker imajo antranoli precej bolj dražeč učinek v prebavilih in bi povzročili močne krče, zato kot taki niso primerni za uživanje. Poleg laksativnega in purgativnega učinka imajo te snovi tudi druge farmakološke učinke. V prebavilih imajo protibakterijski in protiglivični učinek, uničijo tudi bakterije kot sta salmonela in helicobacter pylori ter kandido. Aloin naj bi imel tudi citotoksični učinek, zato se preučuje njegova vloga pri protitumornih terapijah.

Cimetna kislina ima anestetično, analgetično in protivnetno delovanje. Skorja aloje vsebuje tudi salicilno kislino, ki ima protivneten in analgetičen učinek. Gel aloje običajno ne vsebuje spojin z antrakinonsko strukturo. Minimalna količina antrakinonov se nahaja tudi v žili v osrednjem delu lista aloje pod kutikulo. Kadar se gel aloje pridobiva z ročnim ločevanjem skorje od sredice, gel vsebuje nekaj antrakinonov (količine razreda ppm), vendar v količini, ki nima dražečega odvajalnega učinka. Ostajajo pa številni ugodni učinki, predvsem protimikrobno delovanje in učinki na imunski sistem.

POLISAHARIDI:

Polisaharidi v vodnem mediju nabrekajo in tvorijo sluzi. Njihova vloga v notranjem delu listov aloje je zadrževanje vode preko tvorbe vodikovih vezi. Glavna polisaharida alojinega gela sta glukomanan in acemanan. Celuloza listov Aloe Arborescens vsebuje mono in polisaharide. Ta dva elementa sta trenutno predmet posebnih zdravstvenih raziskav zaradi prisotnosti Acemanana, ki je nepravilno opredeljen kot polisaharidna sluz, saj ne vsebuje skupin dušika. Večina tistih, ki jo najdemo v Aloe Arborescensu, je Acemanan povišane molekulske mase, saj je molekularna zgradba tujka telesa, ki jo je mogoče zlahka absorbirati, kar povzroči imunsko reakcijo, ki celicam omogoča, da se branijo pred napadom določenih virusov, bakterij in tumorjev celic. Uživanje gela aloje ali iz njega pridobljenega soka aloje ima zaščitno delovanje na sluznico prebavil, ker sluzi prekrijejo želodčno in črevesno sluznico. Sluznico zaščitijo pred erozivnim delovanjem kisline, ki bi lahko povzročila vnetje.

Okrepi barierno funkcijo intestinalne sluznice. Na ta način prepreči absorpcijo slabo prebavljene hrane, ki bi v organizmu lahko izzvala alergijske reakcije ter zmanjša verjetnost za vdor patogenih bakterij, virusov ali glivic. V telesu kot polisaharid interagira s celičnimi membranami, izboljša njihovo fluidnost, olajša vstop hranil v celice in odstranjevanje odpadnih snovi iz celic. Tako se izboljša celični metabolizem in produkcija celične energije. To pomeni boljše delovanje organizma, boljše počutje in manj utrujenosti. Acemanan stimulira izločanje insulina v β- celicah trebušne slinavke. Previdnost je zato potrebna pri diabetikih, saj se prehodno, vsaj za bolnike na terapiji z insulinom, poveča nevarnost za pojav hipoglikemije. Glukomanan in acemanan imata tudi imunostimulativno delovanje. Preko aktivacije nespecifičnega imunskega sistema spodbudita produkcijo makrofagov in T-limfocitov. Izboljšata prepoznavanje med tujkom in makrofagom, da jih ta lahko s fagocitozo uniči.

Študije so bile delane tudi na bolnikih, ki so prejemali terapijo proti HIV, kjer je bilo ugotovljeno, da gel aloje ublaži stranske učinke teh zdravil, predvsem preko zaščite kostnega mozga. Pri lokalni uporabi na ranah, opeklinah, preležaninah acemanan ohranja vlažno okolje, kar daje boljše pogoje za celjenje. Spodbudi proliferacijo fibroblastov in tvorbo kolagena, kar pospeši reepitelizacijo. Acemanan razrahlja medcelične stike in izboljša prodiranje drugih sestavin gela pa tudi zdravil v globlje plasti kože. Učinek na fibroblaste se izkorišča tudi v kozmetičnih pripravkih proti staranju, saj acemanan ohranja kožo bolj čvrsto in napeto, zato ga najdemo tudi v pripravkih za nego brazgotin in strij.

VITAMINI

Aloe Arborescens vsebuje: vitamin B12, folno kislino, kolino, vitamin A, vitamin E in vitamin C. Vitamini so organske snovi, ki jih človek ni sposoben samostojno proizvesti in jih mora zato pridobiti iz hrane. Majhne količine vitaminov so nepogrešljive za zagotovitev zdrave metabolične funkcije naših celic.

Vitamin B12: ima glavno vlogo pri metabolizmu našega živčnega sistema, zlasti v možganih, pa tudi njenega pomena pri oskrbi z energijo v telesu. Nedavne študije so dokazale, da v nasprotju s tem, kar je prej veljalo, lahko Vitamin B12 prepreči nastanek tumorjev, zlasti tistih, ki jih povzroča kajenje. Izboljša odpornost proti okužbam.

Folna kislina: sodeluje v številnih presnovnih procesih našega telesa, brez dvoma, med najpomembnejšimi je sinteza DNA. Uporablja se lahko tudi za preprečevanje razvoja določenih vrst tumorjev in je uporabna pri zdravljenju arterij.

Vitamin B8 / HOLIN: je še en vitamin, ki je nepogrešljiv za naš živčni sistem. Kdor ima težave s spominom in preveč holesterola, naj uživa vitamin B Holin nastaja v črevesju ob sodelovanju beljakovin metionina in serina ter vitamina B12 in folne kisline. Naša jetra sama ustvarjajo vitamin B iz metionina in serina. Brez holina bi se velike količine maščobnih molekul kopičile v jetrih vse dokler ne bi jetrnih celic na koncu sestavljale le še maščobe, kar bi povzročilo njihovo zamaščenost. Brez holina možganske celice odmrejo: Celice potrebujejo holesterol, ki je del varovalne celične membrane. Varovalni sloj možganskih in jetrnih celic je oljnato vlažen.

Holin in druge snovi (npr. Vitamin C) skrbijo, da viskoznost ostaja enaka. Brez holina holesterol postane žarek, zlepi se in se z mrtvimi beljakovinskimi odpadki zaskorji. Takrat hranila ne morejo več pravočasno pritekati v notranjost celic, kar povzroča njihovo odmrtje. Usodno postane, ko se zamašijo mikroskopsko majhni kanali, ki prenašajo misli, občutke in druge možganske signale. To prične ovirati naše jasno mišljenje, duhovno postanemo utrujeni, pozabljivi, malodušni in depresivni ter kljub utrujenosti težko zaspimo. Kolikor več je v krvi holesterola, toliko več možganskih in živčnih celic odmre.