0Item(s)

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Rastlina

Puščavska Lilija nesmrtnosti

Aloe Arborescens ali drevesna aloja je vsestranska rastlina, ki so jo zaradi njenih številnih zdravilnih učinkov v različnih kulturah uporabljali že v pradavnini. Stari Egipčani so jo imenovali rastlina nesmrtnosti, Rimljani čudežna rastlina, v Afriki pa so jo poimenovali kar zdravilo ravnovesja oz. tihi zdravilec.

Je rastlina s prekrasnimi ognjeno-rdečimi cvetovi in suličastimi listi, polnimi koristnih učinkovin. Aloe Arborescens je zelo znana v Braziliji pod imenom "Baboso" (izhaja iz besede "baba", vrste soka, ki je prisoten v določenih rastlinah). V preteklosti smo jo prištevali v družino lilij, danes pa aloje uvrščamo v svojo skupino Aloaceae. Ima liste s sočno in hranljivo sredico kot nekatere družine kaktusov. Rastlina je bila poznana in uporabljena že stoletja zaradi svojih zdravilnih lastnosti, povezanih z lepoto, zdravjem in nego kože ter las.

Dokumentiranih je približno 600 vrst aloj, od katerih so nekatere bolj hranljive in učinkovite kot druge.

Aloe Arborescens je po novejših raziskavah najkoristnejša od vseh vrst. Dolga leta so potekale študije, kako s posebnimi postopki in čim hitreje ter kakovostno pridobiti in stabilizirati gel iz listov sveže Aloe Arborescens, da ne bi zaradi hitre oksidacije njenega gela, rastlina izgubila del svojih koristnih moči. Šele v zadnjih letih so razvili posebne postopke pridobivanja in stabilizacije gela, s čimer se ohranijo njegove glavne aktivne lastnost.
Zaradi palete različnih učinkovin, od aminokislin do vitaminov in mineralov do lipidnih antrakinonov in polisaharidov, je Aloe Arborescens opredeljena kot rastlina, ki deluje preventivno in vzpodbujevalno na kemijske procese v telesu in je sposobna ohranjati normalno ravnotežja telesa in hkrati ponovno uravnovesiti delovanje celic. Alojine aktivne sestavine se obnašajo povezovalno - sinergijsko, pri čemer se vsaka reagira in takrat aktivira drugo.

Aloe Arborescens

Zato je bistvenega pomena, da se rastlina predeluje tako, da se ohrani vsaka posamezna aktivna sestavina v njej, ki zagotavlja povezovalen in verižni učinek vseh ostalih učinkovin in se s tem ponovno uravnovesi delovanje vseh organov.