0Item(s)

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Aloe Arborescens

Zakaj Aloe Arborescens ?

Nekateri jo poznajo pod imenom drevesna aloja, drugi kot zdravilna aloja in spet tretji kot krokodilji jezik.
V  industriji se iz listov te aloje pridobiva alojin gel in sok. Aloja vsebuje 75 potencialno aktivnih snovi, med temi so vitamini, encimi, minerali, sladkorji in aminokisline. Vsebuje tudi vitamin A, C in E, tudi B12 in folno kislino. Od mineralov, ki so pomembni za delovanje metabolnih procesov v  organizmu, vsebuje kalcij, natrij, kalij, poleg teh še krom, baker, selen, magnezij, mangan in cink.

Aloja vsebuje 20 od 22 človeku potrebnih aminokislin, od teh je sedem od osmih esencialnih. Protivnetno deluje salicilna kislina, katera ima tudi antibakterijske lastnosti. Čistilno in antiseptično pa delujejo saponini.

Aloja je postala zelo popularna rastlina, najprej v ljudskem zdravilstvu, nato v kozmetiki, zadnje raziskave pa ji pripisujejo velik pomen pri zdravljenju raznih bolezni, med njimi celo raka. Velike zasluge za obuditev pomena aloje v sodobnem času je prav gotovo brazilski pater Romano Zago.
S knjigo Raka lahko ozdravimo, je med ljudi zasejal novo upanje.

Primerjava Aloe Arborescens - Aloe Vera

Aloe Barbadensis, poimenovana Aloe Vera je na trgu najbolj znana aloja. V primerjavi s sorodno Aloe Arborescens so njene sestavine revnejše, oziroma vsebujejo bistveno manj učinkovin. Cvetovi  Aloe Vere so rumeni, listi večji in posledično je pridelava gela lažja in cenejša. Pater Romano Zago je vedenje o zdravilnih učinkih aloj populariziral in ljudje  te učinke zmotno povezujejo z Aloe Vero.
Glede na raziskave Dr. Aldo Facceti-ja, znanega botanika iz  inštituta Palatini iz Salzana (Benetke), vsebuje Arborescens skoraj 3 x več aktivnih substanc v primerjavi z Barbadensis (glej tabelo). Nadalje dr. Facceti ugotavlja, da vsebuje Arborescens tudi 200% več medicinskih učinkovin kot Barbadensis.


primerjava Arborescens - Vera

Sestavine sirupov

Sirupi združujejo imunološke lastnosti »prave« aloje arborescens z zdravilnimi zelišči in sokovi. Sirupi so osvežilni in pitni, v privlačni embalaži z rokom trajanja najmanj eno leto in pol.
Vsi napitki vsebujejo 30% soka Aloe Arborescens in so sladkani z biološko pridelanim medom.

Dodani okusi so izbrani zaradi »zdravilnih«  in antioksidantnih lastnosti ingverja, granatnega jabolka in aronije. Kombinacija vseh teh sestavin vezanih z alojo sokom  je vodila v izdelavo  tako imenovanih super alojinih sirupov.